Today.ua

Названо три фрукта, які влітку можуть привести до погіршення самопочуття

Деякі види фруктів в періоди літньої спеки краще повністю виключити з раціону. Дієтологи назвали три фрукта, які таять в собі серйозну небезпеку для здоров'я людини.

Фрукти, про які йтиметься нижче, екзотичні, тому ЖКТ буде з ними набагато складніше впоратися, ніж з плодами, які ростуть в наших широтах. Крім того, дані фрукти містять дуже багато цукру, а в періоди літньої спеки, коли організм і без того страждає від зневоднення, зайвий цукор може істотно зашкодити здоров'ю і спровокувати погане самопочуття.

Манго

Дуже корисний екзотичний фрукт, в м'якоті якого в великих кількостях містяться вітамін C, фолати і мідь. Але близько сьомої частини від загальної ваги плоду - це натуральний цукор. Якщо ви з'їсте плід вагою 200 г, то в ваш організм потрапить близько 70 г чистого цукру. За даними ВООЗ, максимальна доза цукру, яка буде безпечна для здоров'я, становить всього 25 г.

Авокадо

Маслянисті плоди із зеленою м'якоттю відносяться до загальновизнаних Суперфуд, завдяки вмісту вітамінів С, групи В і калію. Але це точно не фрукт для літа, дуже вже багато в авокадо міститься ненасичених жирів, які надають йому високу калорійність. У 100 г м'якоті - близько 160 калорій.

Фініки

Солодкий смак фініків подобається багатьом, в плодах багато магнію, калію, міді, антиоксидантів. Однак в 100 г свіжих плодів більше 400 калорій і 70 г натурального цукру. Це перебір для літнього часу. До речі, в сушених фініках цукру і калорій ще більше.

Український МОЗ рекомендує у розпал сезону з'їдати по чашці черешні щодня. Це принесе масу користі організму і не несе небезпеки для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ