Today.ua

Названі види нового одягу, які потрібно випрати двічі перед тим, як надіти на себе

Більшість людей одягає на себе новий одяг і відправляє його до пральної машини лише після того, як на ньому з'являються забруднення. Проте дерматологи попереджають, що нові речі потрібно не просто випрати, а піддавати ретельній подвійній обробці.

За даними лікарів-дерматологів, не тільки речі із секонд-хенду, але навіть із дорого модного бутика слід прати двічі. Дослідження показують, що на одязі виживають дуже небезпечні мікроорганізми, які є особливо небезпечними для людей з ослабленим імунітетом.

Між волокнами нового одягу накопичується пил та мікрочастинки шкіри людей, які приміряли річ у магазині. Все це створює сприятливий ґрунт для розмноження хвороботворних вірусів, бактерій та грибків. Дані мікроби можуть викликати загострення екземи і шкірних дерматитів, провокувати появу бородавок, висипання на шкірі і свербіння. Коронавірус живе на тканині протягом кількох годин. Особливо важливо піддавати пранню при високих температурах постільна білизна та рушники. Робити це слід двічі, а потім ще й пропрасувати гарячою праскою. Також дерматолог рекомендує прати новий темний одяг: светри, штани, сукні тощо. Дуже важливо випрати спідню білизну перед тим, як одягати її на тіло.

Дізнайтеся також найважливіші правила прання вовняних речей, щоб вони не втратили форму та колір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ