Існує безліч способів засолити свинячий продукт, але сало "Дамське" не випадково набуло величезної популярності. Рецепт має кілька тонкощів, які перетворюють звичайне сало на ніжну, ароматну та корисну закуску.
Ніжне сало "Дамське"
Інгредієнти:
- 1,5 кг свіжого сала
- 1 л очищеної води
- 5 ст. солі
- 4 лаврові листи
- 5 часточок часнику
- 0,5 ч. л. білого меленого перцю
Спосіб приготування:
Перелийте воду в каструлю, додайте сіль. Поставте ємність на середній вогонь, доведіть до кипіння та кип'ятіть близько 10 хвилин. Потім зніміть з плити та охолодіть до кімнатної температури.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Частки часнику очистіть від лушпиння, роздавіть тильною стороною ножа. Лавровий лист поламайте на дрібні частини, змішайте з меленим перцем білим і всипте в теплий розсіл разом з часником. Перемішайте. Сало ретельно пошкребіть ножем, щоб видалити всі забруднення. Промийте під проточною водою і наріжте великими шматками. Укладіть сало в банку об'ємом три літри або скляну каструлю.
Залийте підготовлене сало охолодженим розсолом, накрийте чистим кухонним рушником, поставте в прохолодне місце. Через 2-3 доби витягніть шматочки сала з розсолу, обсушіть паперовими рушниками і обмажте спеціями на свій смак. Підійде готова приправа для сала.
Загорніть шматочки сала у спеціях у харчову фольгу. Зберігайте у морозильній камері близько 1-2 місяців. Перед подачею наріжте сало тонкими скибочками, покладіть на тарілку чи скибочки хліба замість ковбаси.
Смачного!
Приготуйте також ароматне сало зі спеціями по-українськи. Рецепт найсмачнішої та найкориснішої закуски стане у нагоді кожній господині.