Магазинний майонез не рекомендують вживати дієтологи, тому що в ньому містяться безліч підсилювачів смаку, харчових добавок та "єшок". Найкраще приготувати улюблену заправку для салатів та бутербродів самостійно. Враховуючи, що зараз яйця в деяких регіонах стали дефіцитним товаром або коштують шалені гроші, пропонуємо вам спробувати рецепт на молоці.
Ніжний домашній майонез без яєць – простий рецепт корисної заправки для салатів
Складові:
- 100 мл теплого молока
- 200 мл олії
- 1,5 ч. л. лагідної гірчиці
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1/3 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
Спосіб приготування:
- У чаші для блендера або мисці збиваємо молоко з маслом.
- Занурювальний блендер або блендер з віночками опускаємо на дно посуду і збиваємо, поступово піднімаючи вгору, то опускаючи вниз.
- Додаємо цукор, сіль, лимонний сік та гірчицю та збиваємо.
- Ніжний домашній майонез із молока можна зберігати у щільно закритому посуді протягом п'яти днів у холодильнику.
Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати пиріг з яблуками на сковороді – простий рецепт ідеального десерту за 30 хвилин.