Today.ua

Низькокалорійний сніданок: як приготувати ароматний пиріг без борошна до чаю

Любите солодку випічку, але боїтеся набрати вагу? Пиріг без муки - ідеальне рішення для тих, хто рахує калорії. Страва виходить ніжною і апетитною, а готується швидко і без зайвого клопоту.

Рецептом простого, ароматного та смачного десерту поділилася tomka_recepti у своєму Instagram-блозі. Вона використала п'ять яєць, 100 г цукру (по половині в жовтки та білки), упаковку ванільного цукру, 340 г густого йогурту, 5 столових ложок крохмалю, цедру одного лимона і чайну ложку розпушувача.

Кулінарний блогер спочатку розділила жовтки та білки, після чого додала до білків цукор та збила їх.

Жовтки збиваються окремо з цукром, ванільним цукром та лимонною цедрою. Потрібно почекати, щоб маса побіліла. Потім слід влити йогурт і швидко перемішати. Наприкінці вводяться крохмаль із розпушувачем і все акуратно перемішується віночком.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від @tomka_recepti

Обидві маси – білкову та жовткову – треба з'єднати та перемішати до однорідності.

Кухар виливає тісто у форму, застелену пергаментом. Пиріг готується 40 хвилин за 170 градусів. Охолоджений десерт подають  з кремом чи варенням.

Нагадаємо, як приготувати найніжніші фруктові панкейки на кефірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ