"Олів'є" – найулюбленіший салат багатьох українців. Без нього важко уявити святковий стіл. Смачна і ситна страва часто готується і у будній день, щоб побалувати себе. Спробуйте урізноманітнити її новими інгредієнтами, щоб отримати незвичайний смак.
Рецепт "Олів'є" добре відомий більшості господарок. Вам знадобляться:
- 4 курячі яйця;
- 4 картоплини;
- 1 велика солодка морква;
- банка консервованого горошку;
- 300 г вареної ковбаси або м'яса;
- 4 солоних огірки;
- цибулина;
- майонез.
Відваріть картоплю, моркву та яйця, наріжте їх дрібним кубиком разом з ковбасою, цибулею та огірками. Додайте горошок, з якого потрібно злити воду.
Заправте "Олів'є" майонезом і відправте на годинку у холодильник. Охолоджена страва буде ще смачнішою.
- огірки можна замінити свіжими – смак страви стане більш свіжим та літнім;
- кисло-солодке яблуко, з яким салат буде пікантнішим;
- квасоля надасть салату бархатистості і ніжності: її можна використовувати як консервовану, так і відварену;
- смажені гриби – оптимально використовувати лисички та печериці.
В "Олів'є", як і в багато інших салатів, краще додавати домашній, а не магазинний майонез. Нагадаємо, як приготувати його лише за п'ять хвилин.