Today.ua

Новий спосіб схуднути без зменшення порції їжі розробили дієтологи з Австралії

Тепла пора року вже настала, а значить, пора готувати фігуру до пляжного сезону. Після зимових калорійних страв в області стегон і талії у багатьох з'явилися зайві кілограми. Як схуднути, але при цьому не мучитися від почуття голоду, розповів дієтолог.

Більшість лікарів рекомендують своїм пацієнтам, які мають проблеми зі збільшенням маси тіла, зменшувати порції. Однак не всі люди можуть слідувати цій раді, оскільки при недоїданні відчувають себе голодними і нещасними, що призводить до зривів, коли людина забуває про дієту і поглинає ще більше їжі, ніж раніше.

Австралійський дієтолог Пола Норріс разом з помічниками розробила новий вид дієти для зниження ваги. Лікар рекомендує залишити обсяг порції таким же, до якого пацієнт звик, але при цьому зробити їжу більш корисною.

Наприклад, під час приготування м'ясного соусу до макаронів можна вдвічі зменшити кількість м'ясного фаршу, натомість додати варену квасолю, терту моркву, кабачки або гриби. За поживністю блюдо залишиться таким же, як і було, та й смакові якості такого соусу тільки покращаться. Менше стане тільки калорій, а користі - удвічі більше, оскільки швидше переварити їжу допоможе клітковина з овочів, бобових і грибів.

Жирні сорти сирів можна замінити менш жирними, майонез і жирну сметану - натуральним йогуртом без добавок, жирні сорти м'яса - рибою і курячим філе, телятиною.

Додайте також в своє меню десять продуктів, які допоможуть схуднути до літа. Як схуднути смачно і ситно?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ