Обід з мінімуму інгредієнтів: як приготувати смачну запечену картоплю у духовці

Автор: Леся Ловіцька

Запечена картопля у духовці сподобається навіть тим, хто стежить за фігурою. У рецепті страви від Alina FooDee немає калорійних інгредієнтів.

Обід з мінімуму інгредієнтів: як приготувати смачну запечену картоплю у духовці - today.ua

Кулінар повідомила, що на 6-7 картоплин знадобиться півлітра молока, одна цибулина, 2 зубчики часнику, 40 грамів вершкового масла, трохи рослинної олії, столова ложка борошна, третина чайної ложки цукру, сіль і перець за смаком.

Спочатку потрібно обсмажити цибулю на суміші масел до рум'яності, після чого додати цукор. Він карамелізується та покращить смак цибулі. Відправте в сковороду подрібнений часник, борошно і залиште ще на дві хвилини.

Слідом у сковороду потрібно відправити молоко, спеції та зварити соус. Він готовий, коли трохи загусне. Картопля наріжте на тонкі слайси, посоліть і по колу викладіть у форму, змащену олією. Потім овоч заливають соусом.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Лавров назвав місто, яке є пріоритетною ціллю для російських окупантів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Час приготування – близько 45 хвилин при температурі 200 градусів. Наприкінці можна посипати запечену картоплю будь-якою зеленню.

Нагадаємо, як за півгодини приготувати смачне куряче рагу у мультиварці.