Today.ua

Обід з мінімуму інгредієнтів: як приготувати смачну запечену картоплю у духовці

Запечена картопля у духовці сподобається навіть тим, хто стежить за фігурою. У рецепті страви від Alina FooDee немає калорійних інгредієнтів.

Кулінар повідомила, що на 6-7 картоплин знадобиться півлітра молока, одна цибулина, 2 зубчики часнику, 40 грамів вершкового масла, трохи рослинної олії, столова ложка борошна, третина чайної ложки цукру, сіль і перець за смаком.

Спочатку потрібно обсмажити цибулю на суміші масел до рум'яності, після чого додати цукор. Він карамелізується та покращить смак цибулі. Відправте в сковороду подрібнений часник, борошно і залиште ще на дві хвилини.

Слідом у сковороду потрібно відправити молоко, спеції та зварити соус. Він готовий, коли трохи загусне. Картопля наріжте на тонкі слайси, посоліть і по колу викладіть у форму, змащену олією. Потім овоч заливають соусом.

Час приготування – близько 45 хвилин при температурі 200 градусів. Наприкінці можна посипати запечену картоплю будь-якою зеленню.

Нагадаємо, як за півгодини приготувати смачне куряче рагу у мультиварці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ