В Японії омлет Тамагоякі (Тамагоякі) є традиційною стравою, яку подають на святковий стіл і під час сімейної трапези. Готується омлет по-японськи просто, але з деякими важливими секретами.
Омлет по-японськи Тамаго-які
Інгредієнти на 4 порції:
- 6 яєць
- 1 маленька морква
- 0,5 ріпчастої цибулини
- 0,3 пучка зеленої цибулі
- 1 ст. л. молока
- 0,5 ч. л. солі
- Щіпка меленого чорного перцю
- Соняшникова олія для смаження
Спосіб приготування:
Яйця збийте в піну, потім процідіть через сито, щоб видалити всі крупинки. Моркву і цибулю наріжте дрібними кубиками, всипте в яєчну масу, додайте подрібнену зелену цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням, можна додати дрібку улюблених спецій.
Сковороду розігрійте на плиті, змастіть соняшниковою олією. Налийте тонкий шар яєчно-овочевої суміші, підсмажте млинець з двох сторін на слабкому вогні до готовності.
Через хвилину, коли омлет схопиться, загорніть рулетом, знову залишивши третину коржа вільною. Долийте тісто і, коли воно підсмажиться, загорніть рулет повністю.
Аналогічним чином приготуйте з решти яєчної суміші другий омлет-рулет. Готові рулети викладіть на плоску тарілку, наріжте поперек на невеликі шматочки, подавайте з соусом теріякі або соєвим.
Смачного!
Приготуйте також смачний і поживний омлет по-турецьки, який подають на знаменитих курортах.