Today.ua

Помилки при варінні буряка у борщі: секрети збереження кольору та смаку страви

Приготувати смачний і наваристий борщ не складно, якщо уникати найпоширеніших помилок. Досвідчені кухарі рекомендують особливу увагу звернути на спосіб варіння буряків, від правильності якого залежить смак та колір готового червоного борщу.

Найчастіше, щоб заощадити час, недосвідчені господині кладуть натерти на тертці сирі буряки прямо в бульйон. В результаті, овоч втрачає свій яскравий малиновий відтінок, тому борщ набуває не дуже апетитного коричневого кольору, а також втрачає смакові якості.

Досвідчені кухарі перед тим, як додавати буряк у борщ, піддають овоч термічній обробці. Коренеплід можна відварити до готовності в окропі, на пару або запекти в духовці. Якщо часу мало, можна приготувати буряк у мікрохвильовій печі. Запечені або відварені до готовності буряки необхідно очистити від шкірки і натерти на тертці. У такому вигляді овоч можна вже додавати до борщу. Щоб страва вийшла більш наваристою і ситною, натертий буряк бажано протушкувати в сковороді з олією і томатною пастою.

Для доведення смаку червоного борщу до ідеалу в кінці приготування рекомендують додати в каструлю невеликий шматочок вершкового масла. Борщ набуде дивовижного смаку і аромату.

Дізнайтеся також, коли додавати в червоний борщ капусту, щоб страва вийшла смачною та корисною для здоров'я. Секрети досвідчених господарок знадобляться всім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ