Today.ua

Не обслуговують російськомовних: Ксенія Мішина поскаржилася на неприємну ситуацію

В Україні великий відсоток російськомовного населення, за фактом під приводом "утиску" цього відсотка людей Росія і почала цю безглузду війну. За останні три місяці дуже багато українців стали переходити на українську мову, проте є й ті, хто, як і раніше, розмовляє мовою свого дитинства та сім'ї. До них належить і Ксенія Мішина, яка зіштовхнулася із дискримінацією за мовним принципом.

Українська актриса, яка вчить ролі українською мовою, у звичайному житті розмовляє російською. Вона народилася в Сімферополі, в Криму, який у складі України як автономна республіка завжди розмовляв російською. І це нікому не заважало жити. Тепер україномовні українці вступають у конфлікти з тими, хто досі розмовляє російською.

В особистому обліковому записі в Інстаграм-сторіз Ксенія Мішина показала вост майстра манікюру, яка відмовляється обслуговувати людей, що розмовляють російською мовою. І це при тому, скільки чоловіків зараз на фронті захищають нашу країну та багато з них російськомовні.

"Якщо ти російськомовний українець – то ти тепер не українець? Я відчуваю злість та обурення до людей, які поділяють нас у такий час. Якщо у тебе за спиною половина життя російською мовою, це не означає, що ти не гідний елементарної послуги! Абсолютна тупість та неповага до людей, у тому числі які захищають, люблять та воюють за Україну, маючи російськомовне минуле!!! Не за це ми зараз воюємо! Так, мова важлива, це наша ідентичність, але ще найважливіша свобода і повага! Любов до країни вимірюється не мовою і навіть не паспортом, а відданістю в серці та ставленням до своїх співгромадян", - зауважила Ксенія Мішина.

Нагадаємо, Сергій Притула відзначив перший день народження своєї молодшої доньки – усі у вишиванках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ