Today.ua

Паляниця з полуницею - рецепт уславленого українського хліба зі смачною начинкою

За час війни "паляниця" стала знаковим словом. Недалекі росіяни довгий час не могли зрозуміти, що це таке (і навіть загуглити правильно не змогли), думаючи, що це "полуниця". Ворога можна було відрізнити дуже просто, попросивши сказати заповітне слово. А тому пропонуємо вам приготувати той самий український хліб, який уже встиг стати легендарним.

Паляниця з полуницею - рецепт уславленого українського хліба зі смачною начинкою

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо з цукром та ванільним цукром.
  2. Додаємо йогурт, вершкове масло та збиваємо.
  3. Просіяне борошно і розпушувач змішуємо разом і додаємо до яєчної суміші і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Форму діаметром 20 см застилаємо пергаментом та змащуємо вершковим маслом (зверніть увагу, що є пергамент, на якому зазначено, що додатково змащувати його ні чим не потрібно). Виливаємо половину тіста.
  5. Ретельно миємо полуницю. Можна попередньо замочити її в оцтовому розчині, щоб позбавити пилу та мікробів. Для цього змішайте оцет з водою відповідно 1:3 і залиште там ягоди на кілька хвилин. Після цього промийте їх під проточною водою, розкладіть на паперовому рушнику і дайте стекти всій волозі.
  6. Миту полуницю розрізаємо на чотири частини, обвалюємо в крохмалі та викладаємо половину на тісто.
  7. Зверху виливаємо другу половину тіста та викладаємо залишки полуниці.
  8. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці протягом години. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, ми розповідали, які секретні інгредієнти зроблять курячий бульйон насиченим – поради дали досвідчені кулінари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ