Паска зазвичай готується досить довго - багато часу йде на вимішування тіста. Виявляється, можна обійтися без нього. Спробуйте приготувати святкову випічку за максимально простим і швидким рецептом.
Паску на рідкому тісті ще називають "ледачою". Незважаючи на відсутність тривалого вимішування, випічка виходить повітряною, м'якою і вологою всередині. До того ж, вона довго не черствіє.
Інгредієнти:
- 350 г пшеничного борошна;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- дрібка солі;
- 150 мл молока;
- 10 г сухих дріжджів;
- 100 г вершкового масла;
- 150 г цукатів, сухофруктів або родзинок;
- цедра лимона.
Приготування:
Спочатку потрібно активувати дріжджі. Для цього помістіть їх у глибоку миску, додайте цукор і трохи борошна. Залийте теплим молоком, розмішайте ложкою та залиште на десять хвилин. Після цього на поверхні утворяться бульбашки.
Вершкове масло повинне розтанути та розм'якшитися, до нього додайте яйця, а також цукор із сіллю – для балансування смаку. Доведіть масу до однорідності.
Дріжджову суміш потрібно з'єднати з масляною, після чого порціями підсипати просіяне борошно. Його може знадобитися трохи більше чи менше. Головне консистенція – вона має нагадувати густу сметану.
Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште підходити на 2-2,5 години. Воно має значно збільшитись у об'ємі. Після цього розмішайте його ложкою.
Сухофрукти, цукати або родзинки залийте окропом і залиште на десять хвилин. Потім воду потрібно злити, обсушити їх паперовим рушником та додати до тіста.
Викладайте тісто ложкою у формочки – паперові чи звичайні. У другому варіанті їх потрібно змастити олією. Тісто має займати 1/3 форми.
Накрийте форми рушником і залиште підходити, щоб тісто виросло на 3/4 форми. Вистоювання займає не менше 40 хвилин.
Випікайте паски в духовці за температури 180 градусів приблизно півгодини. Готова випічка повинна охолонути і лише після цього наносьте на верхівки пасок глазур.
Нагадаємо, як приготувати паску по-французьки, з рідким шоколадом усередині.