Печінка – дуже корисний продукт, багатий на залізо, а також на різноманітні мікроелементи. Вона корисна дорослим та дітям, а також тим, хто стежить за своєю фігурою. Ось тільки не всі її люблять, однак із цим рецептом ваші домочадці точно попросять добавки.
Печінкова запіканка, яку із задоволенням їдять навіть діти
Складові:
- 1 кг печінки
- 300 г сала
- 5 ст. л. манки
- 3 яйця
- 3 цибулини
- 1 морква
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль та чорний перець на смак
Спосіб приготування:
- Печінку миємо, очищаємо від плівки. Нарізаємо на шматочки та пропускаємо через м'ясорубку.
- Нарізаємо сало і пропускаємо через м'ясорубку - перемішуємо.
- Солимо, перчимо, додаємо манку – перемішуємо.
- Вбиваємо яйця – перемішуємо.
- Дрібно нарізаємо цибулю. На тертці натираємо моркву. На розігріту сковороду виливаємо олію та обсмажуємо овочі.
- На застелену пергаментним папером форму виливаємо шар печінкової маси, викладаємо частину зажарки, шар маси, шар зажарки.
- Випікаємо у духовці до готовності.
Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати чіпси з картоплі в духовці або мікрохвильовій печі - рецепт хрусткої закуски за п'ять хвилин.