Приготувати популярне і дуже смачне тістечко "Картопля" дуже просто. В якості начинки пропонуємо рецепт незвичайної та модної солоної карамелі.
Тістечко "Картопля" із солоною карамеллю
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 яйця
- 90 г борошна
- 75 г цукру
- 1 ч. л. какао-порошка
- 75 мл окропу
- 45 мл рослинної олії
- 2 г розпушувача для тіста
- 1 г харчової соди
- Дрібка солі
Для карамелі:
- 100 мл вершків для збивання
- 100 г цукру
- 1 г морської солі
Ганаш:
- 80 мл вершків для збивання
- 70 г чорного шоколаду
- 30 г вершкового масла
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збийте яйця з цукром до однорідної консистенції, влийте олію. Какао залийте окропом, перемішайте, поступово введіть в яєчну суміш, не припиняючи збивати.
Для ганаша шоколад залийте гарячими вершками, за хвилину збийте занурювальним блендером. Поступово додавайте шматочки вершкового масла. Змішайте крихту з ганашем до однорідності.
Цукор для карамелі розтопіть у невеликій каструльці, маса має стати золотистою. Влийте підігріті вершки, варіть близько п'яти хвилин. Всипте сіль і дайте охолонути. Перекладіть карамель у кондитерський мішок. На дно силіконових форм укладіть невеликий коржик шоколадного тіста, потім покрийте солоною карамеллю і знову накрийте шматочком тіста.
Дайте десерту застигнути у морозильній камері. Подавайте тістечко "Картопля" із солоною карамеллю до кави, або чаю. Чудово таке частування підійде і для святкового столу.
Смачного!
Приготуйте також тістечко з манки та апельсина. Напрочуд смачний десерт на швидку руку.