Today.ua

Тістечко “Картопля“ з карамельною начинкою: рецепт найсмачнішого десерту для всієї родини

Приготувати популярне і дуже смачне тістечко "Картопля" дуже просто. В якості начинки пропонуємо рецепт незвичайної та модної солоної карамелі.

Тістечко "Картопля" із солоною карамеллю

Інгредієнти:

Для тіста:

Для карамелі:

Ганаш:

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збийте яйця з цукром до однорідної консистенції, влийте олію. Какао залийте окропом, перемішайте, поступово введіть в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Змішайте борошно, сіль, соду і розпушувач, суху суміш, що вийшла, порційно вмішайте в яєчно-шоколадну масу. Перекладіть тісто у форму, запікайте при 165 градусах у духовці близько півгодини. Готовий бісквіт охолодіть і подрібніть на крихту.

Для ганаша шоколад залийте гарячими вершками, за хвилину збийте занурювальним блендером. Поступово додавайте шматочки вершкового масла. Змішайте крихту з ганашем до однорідності.

Цукор для карамелі розтопіть у невеликій каструльці, маса має стати золотистою. Влийте підігріті вершки, варіть близько п'яти хвилин. Всипте сіль і дайте охолонути. Перекладіть карамель у кондитерський мішок. На дно силіконових форм укладіть невеликий коржик шоколадного тіста, потім покрийте солоною карамеллю і знову накрийте шматочком тіста.

Дайте десерту застигнути у морозильній камері. Подавайте тістечко "Картопля" із солоною карамеллю до кави, або чаю. Чудово таке частування підійде і для святкового столу.

Смачного!

Приготуйте також тістечко з манки та апельсина. Напрочуд смачний десерт на швидку руку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ