Плов на вечерю – ситна страва для тих, хто любить смачно поїсти. Розсипчастий, ароматний – таким його подають у ресторанах. Але навіть досвідчені кухарі несправедливо забули про популярну приправу.
Значна частина господарок вважає, що чим більше спецій додати в страву – тим краще. Однак це зовсім не так. Навпаки – потрібно ретельно вибирати усі інгредієнти, щоб не зіпсувати результат.
Плов готувати непросто – треба трохи повозитися. Пропонуємо швидкий варіант – у казані чи глибокій сковорідці.
Обсмажте нарізане шматочками м'ясо на олії до золотистої скоринки. Додайте крупно нашатковану моркву та цибулю. Вони також повинні підрум'янитися.
До того ж, у барбарисі містяться вітаміни та інші корисні речовини. Ягода покращує апетит і має сечогінний ефект. Скільки її потрібно? Дивіться по своїй порції, але невеликої жменьки достатньо.
Добре промийте пропарений довгозерний рис і висипте його на м'ясо. Тепер нам знадобиться вода: її має бути вдвічі більше, ніж крупи. Нагріваємо її до кипіння та поливаємо рис зверху. Зменшуємо вогонь до мінімуму і томимо під кришкою.
Нагадаємо, як зробити борщ ідеально червоним.