Мало хто знає, що губки для миття посуду мають різну жорсткість залежно від кольору. Відтінок кухонного приладдя для миття посуду підкаже, для якого виду посуду воно призначене.
У магазинах можна зустріти упаковки з різнокольоровими поролоновими губками, вони зазвичай мають яскраву відтінкову гаму в маркетингових цілях. Важливо звертати увагу не на колір поролону, а колір жорсткої смужки, яка до нього прикріплена. Ця тонка накладка називається скотч-брайтон.
Якщо необхідно відтерти з поверхні тарілки або каструлі частинки їжі, що прилипли, то використовують скотч-брайтон, яким можна легко відмити посуд. Якщо скотч-брайтон зеленого кольору, це означає, що губка призначена для миття сильних забруднень, наприклад, їжу, що пригоріла, і засохлі залишки їжі, застиглий жир.
Жорсткою стороною цієї губки не можна мити пластиковий і скляний посуд, оскільки навіть на емальованих каструлях вона може залишати помітні подряпини. Менш жорстким буде скотч-брайтон коричневого та червоного кольорів. Абразивні частинки дозволяють відмивати забруднення після замочування у воді, при цьому не залишиться жодних подряпин на емалі.
Популярні зараз
Зеленський оголосив про підвищення пенсій з 1 березня
Київ прокоментував заяву Келлога про вибори в Україні
Жовтий скотч-брайтон вважається делікатним, таку губку для миття посуду використовують, коли потрібно вимити скляний посуд, кришталь або фарфор.
Дізнайтеся також, які продукти не можна зберігати у пластиковому посуді, оскільки вони стають отруйними та небезпечними для здоров'я.