Картопляне пюре нерідко набуває сірого відтінку, смак страви при цьому теж залишає бажати кращого. Щоб пюре з картоплі вийшло ніжним, однорідним та апетитним, слід скористатися простим лайфхаком.
Здається, що всі готують картопляне пюре однаково. Відварили очищені овочі у воді, розім'яли спеціальним пристосуванням, заправили вершковим маслом та молоком. Але чому тоді готові результати відрізняються? Одні господині отримують похвалу від домашніх та гостей, а інші дивуються, що не так з пюре з картоплі, чому воно стало сіруватим та несмачним?
Вся справа в молоці, точніше, не в молоці, а в його стані. Щоб картопляне пюре вийшло апетитним, ароматним та дуже смачним, молоко має бути гарячим. Якісне свіже молоко підігрійте, розпустіть гарячої рідини скибочку вершкового масла, а потім додавайте цей "коктейль" до картоплі.
Якщо в процесі приготування в пюре додати холодне молоко, то картопляна маса тут де набуде сіруватий відтінок і втратить смак і аромат.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дізнайтесь також, як приготувати смачне пюре без молока. Рецепт соусу для заправки улюбленої страви з картоплі.