Чому буряк темніє у борщі: старовинні секрети приготування національної української страви

Автор: Шевченко Лилия

Нерідко кулінари-початківці стикаються з проблемою, коли червоний борщ у процесі приготування темнішає і набуває неприємного коричневого відтінку. Уникнути потемніння буряку у борщі та зробити страву дуже смачною і апетитною допоможуть старовинні секрети.

Чому буряк темніє у борщі: старовинні секрети приготування національної української страви - today.ua

Помилки, допущені під час приготування червоного борщу, можуть призвести до того, що буряк у ньому набуде помаранчевого або навіть чорного кольору. Щоб цього не сталося, за старих часів перед тим, як додати нарізаний тонкою соломкою буряк у бульйон, його попередньо тушкували на олії. Однак, варто враховувати, що такий спосіб приготування зробить червоний борщ набагато більш насиченим та ситним.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще один спосіб зберегти яскраво-малиновий колір буряка - це побризкати нарізаний коренеплід лимонним соком або оцтом. Добре перемішайте, а тільки потім відправляйте в каструлю. Чому буряк темніє у борщі: старовинні секрети приготування національної української страви Також можна відразу після додавання подрібнених буряків у борщ, влити в бульйон ложку соку лимона або столового оцту, результат буде таким самим. При такому способі приготування борщ буде смачним, ароматним та не надто насиченим.

Дізнайтеся також, чому у фарш для котлет додавати хліб не варто. Чим замінити звичний інгредієнт, щоб котлети вийшли соковитими, смачними та корисними для здоров'я?

Популярні зараз

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень