Today.ua

Чому у фарш для котлет потрібно додавати цукор: корисна кулінарна порада

Досвідчені кухарі знають важливі секрети приготування м'ясного фаршу, тому котлети у них завжди виходять рум'яними, соковитими та пишними. Наприклад, у процесі замішування у фарш слід обов'язково додати цукор…

Більшість господарок навіть не здогадуються, що додавши у фарш трохи цукрового піску, котлети вийдуть набагато смачнішими та апетитнішими. Виявляється, якщо всипати трохи цукру в фарш, то смак готової страви помітно поліпшиться, при цьому солодкий смак відчуватися не буде зовсім.

Розрахунок пропорцій дуже простий: на 1 кілограм перемеленого м'яса на м'ясорубці слід додати всього одну столову ложку цукру. Ретельно перемішайте та залиште на десять хвилин, щоб кристалики повністю розтанули. Ця маленька кулінарна хитрість додасть котлетам м'якості і соковитості, блюдо вийде ніжним усередині і покриється рум'яною скоринкою зовні.

Якщо ви маєте намір приготувати пиріжки, біляші або чебуреки з м'ясною начинкою, не забудьте додати трохи цукру і в неї. Досвідчені шеф-кухарі стверджують, що солодкого смаку ви не відчуєте, зате начинка набуде дивної соковитості та ніжності.

Дізнайтеся також, скільки цибулі та яєць треба додати у фарш, щоб отримати ідеальні на смак котлети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ