Чому в ресторанах борщ смачніший за домашній: три секрети шеф-кухарів

Автор: Шевченко Лилия

У домашніх умовах не завжди вдається приготувати червоний борщ, щоб він вийшов ідеальним на смак. У хороших ресторанах шеф-кухарі використовують три найважливіші секрети приготування ароматного та смачного борщу з апетитним червоним відтінком.

Чому в ресторанах борщ смачніший за домашній: три секрети шеф-кухарів - today.ua

Хитрощі з буряком

Щоб борщ вийшов апетитним і зберіг яскравий відтінок, кухарі у дорогих ресторанах додають у страву пару ложок бурякового пюре. Крім тушкованого буряка в борщ кладуть трохи подрібненого в пюре вареного буряка. Це дозволяє уникнути втрати кольору у процесі приготування борщу.

Вершкове масло

За кілька хвилин до закінчення варіння до борщу слід додати столову ложку якісного вершкового масла. Цей продукт допомагає всім інгредієнтам червоного борщу «подружитися» між собою та надає страві вишуканого смаку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Чому в ресторанах борщ смачніший за домашній: три секрети шеф-кухарів Часник

Свіжий часник обов'язково слід додавати до борщу, проте робити це потрібно правильно. Якщо подрібнену часникову часточку покласти в бульйон надто рано, то смак та аромат після довгої термічної обробки просто зникнуть. Досвідчені кухарі подрібнюють часник до стану пюре за допомогою блендера або дрібної терки. Ароматну масу кладуть у борщ за 1-2 хвилини до готовності.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Дізнайтеся також, як приготувати смачний червоний борщ у мікрохвильовій печі за 30 хвилин. Рецепт популярної страви нашвидкуруч.