Сирники – одна з улюблених страв українців на сніданок. Його з насолодою їдять і дорослі, і діти. Пропонуємо вам побалувати своїх домочадців повітряними, і водночас корисними сирниками за бабусиним рецептом у духовці.
Корисні та повітряні сирники у духовці
Складові:
- 600 г сиру
- 5 яєць
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 9 ст. л. цукру
- 3 ч. л. розпушувача
- 300 г сметани
- 9 ст. л. манки
- 100 г ізюму
- 3 ст. л. борошна
Спосіб приготування:
- У сир додаємо трохи збиті яйця. Додаємо ванільний цукор, манку, розпушувач, сметану та цукор. Перемішуємо. Додаємо попередньо замочені родзинки. І даємо настоятися 30 хвилин.
- Додаємо борошно і перемішуємо.
- Розливаємо тісто за паперовими формами. При використанні форми з іншого матеріалу, дно потрібно змастити олією.
- У розігрітій до 180 градусів духовці випікаємо сирники протягом 25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою або сірником.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також скуштувати печінкову запіканку, яку із задоволенням їдять навіть діти – рецепт корисного обіду чи вечері.