Овочі, що є в холодильнику, можуть стати відмінною основою для приготування корисного пікантного салату. До того ж їх можна закатати в банки і продовжити термін зберігання.
Корисний салат із пікантних маринованих овочів
Вказані в рецепті овочі краще варити окремо. Наприклад, моркву найкраще готувати з грибами, окремо броколі – після варіння опускаємо в холодну воду, щоб зберегти яскравий зелений колір, і окремо відварюємо перець із цвітною капустою.
Складові:
- 400 г цвітної капусти
- 400 г броколі
- 400 г перців
- 2 моркви
- 400 г печериць
Маринад:
- 500 мл води
- 100 мл рослинної олії
- 100 мл 6% яблучного оцту
- 150 г цукру
- 1 ст. л. меленого коріандру
- 1 ст. л. солі
- 1 ч. л. каррі
- 3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
- Для приготування маринаду з'єднуємо всі інгредієнти у сотейнику, доводимо до кипіння та кип'ятимо хвилину. Знімаємо з вогню та даємо охолонути. Додаємо видавлений часник.
- Вимиті овочі нарізаємо. Моркву із грибами варимо п'ять хвилин. Броколі варимо у киплячій воді дві хвилини. Цвітну капусту та перець також відварюємо протягом двох хвилин.
- У мисці з'єднуємо відварені овочі, заливаємо маринадом і перемішуємо. Накриваємо кришкою та залишаємо на шість годин.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати пишні сирні оладки нашвидкуруч: рецепт смачної та бюджетної випічки.