Висаджувати насіння болгарського перцю на розсаду необхідно наприкінці зими або на початку весни. Друга половина лютого – чудовий час для підготовки посадкового матеріалу. Якщо все зробити правильно, уникаючи помилок, то майбутній урожай перцю буде рясним та якісним.
Здорову і пишну розсаду болгарського перцю можна легко виростити в домашніх умовах, прямо на підвіконні. Головне, уникати поширених помилок городників, які не дають паросткам набрати сили.
Чому посів насіння на розсаду рекомендують проводити у середині лютого – на початку березня? Справа в тому, що розвиток плодів солодкого болгарського перцю починається протягом 100-150 днів після висадки розсади у відкритий ґрунт. При цьому розсада повинна бути 60-80-денною від моменту появи сходів.
Перед посадкою насіння на розсаду, уважно огляньте матеріал. Видаліть усі пошкоджені та порожні зернятка. Далі необхідно провести дезинфекцію насіння, щоб у майбутньому вберегти паростки від грибка. Приготуйте розчин марганцівки бордового кольору, опустіть у нього тканинний мішечок із насінням перцю і залиште на півгодини. Мішечок можна пошити самостійно з бавовняної тканини.
Важливо! Найпоширеніша помилка городників – висаджувати проросле насіння в готовий ґрунтосуміш із магазину. Неокріплі паростки відразу вражають бактерії і грибки, тому частина насіння гинуть, інші дають слабку і хворобливу розсаду. Щоб цього уникнути, помістіть пакет із ґрунтом у морозилку на добу. Потім вийміть та дайте зігрітися.
Ємність для розсади обдайте окропом, наповніть підготовленою землею, пінцетом розкладіть пророслі зернятка на відстані 2 см. Зверху засипте грунтом, шар повинен бути близько 2 см. Поливайте при необхідності за допомогою пульверизатора.
Дізнайтеся також, як виростити великий редис на присадибній ділянці. Найважливіші секрети досвідчених городників.