Буряк середнього розміру можна відварити до готовності лише за 10-30 хвилин. Досвідчені кухарі поділилися двома способами швидкого варіння коренеплодів.
У воді
Ретельно вимийте коренеплоди, потім помістіть їх у каструлю, що підходить за розміром. Залийте водою, щоб вона повністю покрила буряки, і поставте варитися на середній вогонь. Варіть після закипання рідини рівно півгодини. Потім швидко злийте окріп і залийте коренеплоди крижаною водою. Від перепаду температур буряк швидко дійде готовності.
У мікрохвильовій печі
Вимиті і обсушені буряки проколіть вилкою в декількох місцях, покладіть на тарілку, накрийте кришкою і відправте запікатися в СВЧ-піч на 10-20 хвилин в залежності від розміру коренеплоду. Якщо овочі великі, його можна розрізати на частини.
Якщо ваша мікрохвильова пічка недостатньо потужна, то час приготування буряків необхідно збільшити ще на 7-15 хвилин. Готовність коренеплодів перевіряйте, проткнувши їх вилкою. Варто відзначити, що запечений в мікрохвильовій печі буряк виходить ароматним і солодким, він відмінно підійде для приготування салатів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дізнайтеся також, що робити, щоб буряк не пофарбував решту овочів у вінегреті. Секрети шеф-кухарів, які допоможуть навчитися готувати неймовірно смачний та корисний салат.