Хліб усьому голова, і без нього зараз не обходиться жодна сім'я. В Україні з хлібом їдять майже під час кожного прийому їжі. У деяких регіонах країни через війну виник дефіцит хліба або ж він не такий смачний через економію та нестачу продуктів. А тому пропонуємо спекти його самостійно за простим і швидким рецептом українського кулінара.
Просто змішати, спекти, і їсти або зробити бутерброд. Євген Клопотенко представив простий рецепт вівсяного хліба без дріжджів, закваски та складних технік.
Простий рецепт хліба з вівсянки, без дріжджів та складних технік
Складові:
- 200 г вівсяних пластівців
- 200 г пшеничного борошна
- 3 яйця
- 250 мл теплої води
- 1 ст. л. цукру
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 10 г розпушувача
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Змішуємо вівсянку, борошно, розпушувач та сіль.
- В окремій мисці перебиваємо яйця із теплою водою. Додаємо цукор і перемішуємо до однорідної маси, але не дуже довго, щоб піни не було.
- Вівсяну суміш змішуємо з яєчною та додаємо олію.
- Перемішуємо та даємо настоятися 15-20 хвилин.
- Виливаємо тісто у форму, змащену олією. Зверху можна присипати насінням льону або горішками.
- Випікати протягом години у розігрітій до 180 градусах духовці.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також приготувати повітряний сирний десерт без випічки та борошна за 5 хвилин.