Споживачі можуть самостійно визначити, чи додані рослинні жири до вершкового масла. Існує кілька способів, які добре працюють у домашніх умовах.
Помістіть вершкове масло, що принесене з магазину, в морозильну камеру. Через кілька годин спробуйте нарізати продукт скибочками. Натуральна олія при цьому кришиться. Якщо ж вдасться відрізати цілі шматочки, то в продукт додані рослинні жири.
Охолоджене вершкове масло можна легко намазати на хліб, якщо його складі є жири рослинного походження. Натуральний продукт із молочного жиру можна змастити лише, коли він зігріється до кімнатної температури.
Варто зазначити, що згідно з ГОСТом, натуральне вершкове масло має складатися виключно з молочного жиру. Якщо до продукту додана навіть невелика частка будь-яких добавок чи рослинних жирів, він вважається фальсифікатом.
Нагадаємо, вершкове масло в раціоні дозволяє захистити дихальні шляхи дітей та дорослих узимку. Як правильно вживати в їжу найпопулярніший продукт?