Today.ua

Прості способи виявити рослинні жири у вершковому маслі в домашніх умовах

Споживачі можуть самостійно визначити, чи додані рослинні жири до вершкового масла. Існує кілька способів, які добре працюють у домашніх умовах.

Помістіть вершкове масло, що принесене з магазину, в морозильну камеру. Через кілька годин спробуйте нарізати продукт скибочками. Натуральна олія при цьому кришиться. Якщо ж вдасться відрізати цілі шматочки, то в продукт додані рослинні жири.

Охолоджене вершкове масло можна легко намазати на хліб, якщо його складі є жири рослинного походження. Натуральний продукт із молочного жиру можна змастити лише, коли він зігріється до кімнатної температури. Опустіть невеликий шматочок вершкового масла|мастила| в чашку з|із| гарячим чаєм або кавою. Якщо скибочка потонула, а потім поступово спливла і розтанула, то це вірна ознака, що ви купили спред. Натуральне вершкове масло в гарячій рідині миттєво тане та утворює плівку на поверхні.

Варто зазначити, що згідно з ГОСТом, натуральне вершкове масло має складатися виключно з молочного жиру. Якщо до продукту додана навіть невелика частка будь-яких добавок чи рослинних жирів, він вважається фальсифікатом.

Нагадаємо, вершкове масло в раціоні дозволяє захистити дихальні шляхи дітей та дорослих узимку. Як правильно вживати в їжу найпопулярніший продукт?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ