Схуднути до весни без строгих дієт допоможе раціон, в якому присутні п'ять видів овочів. Натуральні рослинні продукти покращують травлення і активізують метаболізм, що веде до стрункості та міцного здоров'я.
Буряк
Цей коренеплід корисний в будь-якому вигляді - сирому, вареному, печеному, приготованому на пару. Додавайте буряк в салати, варіть борщі, готуйте рагу тазапіканки. Овоч багатий калієм, залізом, клітковиною.
Шпинат
Шпинат - це листовий овоч, багатий клітковиною, залізом, вітамінами А, С і К. Даний продукт в раціоні допомагає нормалізації рівня цукру в крові. Для схуднення шпинат їдять в сирому або вареному вигляді.
Редис
З приходом весни на прилавках магазинів відразу з'являється редис. Цей овоч містить дуже мало калорій, але дарує відчуття ситості на кілька годин. Редиску корисно їсти в сирому вигляді, вона регулює рівень «поганого» холестерину, очищає організм від шлаків.
Цвітна капуста
Цвітна капуста в сирому, печеному або вареному вигляді покращує травлення, насичує організм фолієвою кислотою, вітамінами В, С, К і цілим рядом корисних мікроелементів. Овоч втамовує апетит, але при цьому містить дуже мало калорій.
Зелений горошок
Жменя зеленого горошку може замінити тарілку каші, в овочі міститься багато білка і поживних речовин, які не сприяють набору ваги.
Дізнайтеся також, які овочі при тривалому зберіганні шкодять організму. Медики рекомендують включати їх в раціон виключно в свіжому вигляді.