Today.ua

П'ять порад, як зберегти полуницю свіжою якнайдовше

Вчені кажуть, що людині треба з'їдати щодня по три кілограми сезонних овочів та фруктів. Зараз у самому розпалі сезон полуниці і її продають майже на кожному кроці. Ми вирішили розповісти, за допомогою чого можна якнайдовше продовжити ягодам свіжість і насолоджуватися ними довше.

П'ять порад, як зберегти полуницю свіжою якнайдовше

Звичайно ж, потрібно постаратися купити свіжі ягоди - вони повинні бути пружними, щільними, не мати жодних плям або потемніння. Купуючи полуницю в супермаркеті в контейнері, добре розгляньте її всередині, щоб там не було цвілі або роздавлених ягід.

Зберігати полуницю краще при температурі 0-2 градуси - ідеально для цього підійде нижня висувна скринька, призначена для овочів і фруктів. У холодильнику ягоди краще тримати у відкритому пакеті, пластиковому контейнері або картонній коробці. Перед тим як забирати полуницю в холодильник, переконайтеся, що вона не волога. В іншому випадку розстеліть ягоди на паперовому рушнику, і зачекайте, поки вбереться зайва волога. Полуницю можна викладати в контейнер шарами, вистеливши між ними паперові рушники.

Мити ягоди необхідно безпосередньо перед вживанням, інакше полуниця вбере вологу та швидко зіпсується. Промивати бажано ретельно кожну полуничку, щоби на ній не залишилося бруду. Позбутися бактерій та вірусів можна за допомогою оцтового розчину – у співвідношенні 1:3 змішайте оцет з водою та опустіть туди на кілька хвилин полуницю. А потім промийте під проточною водою. Це потрібно насамперед для ягід, якими торгують біля дороги. Удома полуницю потрібно періодично переглядати, першими вживаючи ягоди, які стали м'якшими. Якщо з'явилася цвіль, ці ягоди потрібно одразу ж викинути, інакше вона швидко пошириться на весь лоток.

Нагадаємо, Євген Клопотенко розповів, як консервувати огірки без солі – дуже простий спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ