Today.ua

П'ять способів відновити волосся в домашніх умовах

Бажання мати красиву і доглянуту зачіску - нормальна справа. Кожна дівчина і жінка хоче виглядати ідеально, особливо коли справа стосується волосся. На сьогоднішній час в салонах є величезний спектр послуг по догляду за волоссям, однак для початку можна спробувати відновити їх колишній вигляд самостійно вдома.

Стиліст по волоссю Юлія Балаур розповіла, які прості прийоми по догляду за волоссям, допоможуть надати їм здоровий і квітучий зовнішній вигляд.

Вибір шампуню

Для вибору шампуню потрібно для початку знати тип свого волосся: тонке, густе, нормальне, сухе, пошкоджене, пофарбоване або жирне. Виходячи з цього, при виборі засобу для миття голови потрібно враховувати особливості шкіри.

Використовуйте бальзам

Бальзам для волосся просто необхідний, оскільки він їх насичує і захищає від ушкодження, а також знижує електризацію. Даний засіб теж необхідно підбирати в залежності від типу волосся.

Правильне миття волосся

Навіть використовуючи засоби відповідно до типу волосся, але при неправильній техніці, не принесе ніякого ефекту.

Перед миттям потрібно розчесати сухе волосся, спінити шампунь в руках і нанести на вологе коріння. Акуратними масажними рухами подушечок пальців зробіть хвилинний масаж. Змийте піну і повторіть ще раз.

Бальзам і кондиціонер наноситься тільки на довжину, уникаючи коріння, і залишається на кілька хвилин. При використанні маски не закручуйте волосся в джгути й пучки.

Після миття волосся потрібно промокнути та ні в якому разі не розтирати.

Використовуйте масла

Перед миттям голови на 30 хвилин по всій довжині волосся, крім коренів, можна нанести живильне масло - кокосове, оливкова, арганове або жожоба. Розігрійте масло на водяній бані, нанесіть на волосся та оберніть в рушник. Змивайте пасма теплою водою, потім шампунем і не забудьте про бальзам.

Наносьте маски

«Маска - це інтенсивний експрес-засіб, який незамінний в догляді за ослабленими волоссям», - зазначає експерт.

Пропонуємо вам також дізнатися про п'ять небезпечних помилок при фарбуванні волосся в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ