Today.ua

Найніжніші сирники на сніданок: смак покращить секретний інгредієнт

Сирники здаються простою стравою лише на перший погляд. Якщо неправильно приготувати тісто, вони прилипають до сковороди або розповзаються на ній. Дізнайся, як удосконалити традиційний рецепт для королівського смаку.

Важливо, щоб сирники були ніжними та пишними, не перетворилися на безформну масу та не виявилися "дерев'яними". Тоді їх із задоволенням з'їдять навіть діти, котрі не люблять сир. Увага: робимо тісто без яєць. А замість звичної муки додаємо манку.

Нам знадобиться 250 грамів жирного сиру, столова ложка манки, сіль та цукор – за смаком. Ванілін додасть тонкого аромату.

Сир перетираємо через сито або подрібнюємо у м'ясорубці чи блендері. Важливо отримати однорідну суміш. Манку слід додати останньою, щоб вона ввібрала в себе надлишки вологи. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою та ставимо у холодильник.

Через дві години тісто готове. Потрібно сформувати з нього ковбаску, розрізати на шматочки і приступати до термічної обробки. Розігрійте сковороду, змащену вершковим маслом або олією. Смажимо з обох боків до рум'яної скоринки.

Бажаєте більш дієтичний варіант сніданку? Використовуйте духовку. Застеліть деко пергаментним папером і покладіть на неї майбутні сирники.

Готову страву краще подавати гарячою - з варенням, сметаною або ягодами. Але й у холодному вигляді сирники – також смакота.

Нагадаємо, який секретний інгредієнт зробить млинці тонкими та оксамитовими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ