Today.ua

Пишні картопляні зрази з начинкою: рецепт закуски, яка замінить пиріжки

Картопляні зрази – це апетитна, ситна та дуже смачна закуска, яка готується швидко та просто. Приготувати зрази з начинкою з м'яса або грибів зможе навіть господиня-початківець.

Пишні зрази з картоплі з начинкою

Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Картопляне пюре можна використовувати з вечері або приготуйте свіже. Досвідчені кулінари рекомендують не відварювати, а запікати картоплю в шкірці, потім очистити та розім'яти в пюре.

Вмішайте в картопляну масу яйце, просіяне борошно, сіль та мелений чорний перець. Розділіть тісто на 14 однакових кульок, накрийте рушником та залиште на столі. Для начинки подрібнену цибулю обсмажте на олії до прозорості, додайте дрібно нарізані гриби або фарш, рубану зелень. Смажте все до готовності, постійно помішуючи. Приправте спеціями до смаку, змішайте з пропущеним через прес часником. Зніміть із плити та остудіть.

Картопляні кульки розімніть руками, щоб вийшли коржики, у центр яких слід покласти столову ложку начинки. Скріпіть краї, формуючи невеликі пиріжки.

Обваляйте картопляні зрази в борошні або мелених сухарях, обсмажте на олії до рум'яної скоринки з двох сторін. Подавайте страву у гарячому чи холодному вигляді зі сметанним соусом.

Смачного!

Приготуйте також китайську закуску із цибулі. Рецептом бюджетної та дуже смачної страви поділилися китайські кухарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ