Пишні оладки без яєць: рецепт ніжної та пухкої випічки нашвидкуруч

Автор: Шевченко Лилия

Пишні та ніжні оладки без яєць можна приготувати на сніданок або до чаю, коли несподівано нагрянули гості. Подавати таку випічку можна з різними соусами, медом або варенням.

Пишні оладки без яєць: рецепт ніжної та пухкої випічки нашвидкуруч - today.ua

Оладки без яєць

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру або кислого молока
  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 3 ч. л. цукру
  • 0,3 ч. л. соди
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

Кефір для приготування оладок повинен бути кімнатної температури або злегка теплим. Борошно слід просіяти двічі, а соду замінювати розпушувачем не варто, інакше оладки не вийдуть такими пишними.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Змішайте кефір із сіллю та цукром, окремо перемішайте борошно з содою. Сухі інгредієнти додайте в рідину та ретельно перемішайте. Можна збити міксером, щоб не залишалося грудочок, а тісто вийшло однорідним.

Накрийте миску з|із| тестом кухонним рушником або затягніть харчовою плівкою. Залишіть на 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Пишні оладки без яєць: рецепт ніжної та пухкої випічки нашвидкуруч Тим часом розігрійте на плиті сковороду з товстим дном, налийте трохи рафінованої олії. Зменшіть вогонь до рівня нижче за середній. Викладайте тісто столовою ложкою в розігріту олію, але не перемішуйте масу.

Смажте оладки без яєць під кришкою по 1 хвилині з кожного боку. Потім перекладайте на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також шоколадні оладки на молоці. Рецепт простої, але дуже смачної випічки до чаю.

Головне