Дуже пишні та апетитні оладки можна приготувати за лічені хвилини. Випічка виходить ніжною та не жирною, оскільки смажиться на абсолютно сухій сковороді.
Оладки на кефірі до сніданку
Інгредієнти:
- 2 склянки кефіру, ряженки або кислого молока
- 2 склянки борошна
- 2 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 70 г вершкового масла
- 1 ч. л. харчової соди
Спосіб приготування:
Кефір краще брати густий і кислий, тоді оладки вийдуть більш пишними. Перелийте кисломолочний продукт у каструльку і трохи підігрійте, додайте соду і ретельно перемішайте. Маса почне пінитися і збільшиться в обсязі. Окремо збийте віночком яйця, з сіллю та цукром змішайте з кефіром. Борошно просійте у велику миску, влийте тонким струмком яєчно-кефірну масу і акуратно перемішуйте до однорідного стану. Влийте в тісто розтоплене в мікрохвильовій печі або на плиті вершкове масло, але перед цим обов'язково дочекайтеся його охолодження.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смажте оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям, якщо такої немає, перед першою закладкою тесту змастіть дно тонким шаром рослинної олії. Викладайте тісто на сковороду ложкою у вигляді невеликих оладок. Подавайте готові оладки на кефірі зі сметаною, джемом, медом чи солодкими соусами.
Смачного!
Приготуйте також пишні оладки без яєць. Рецепт дуже смачної страви на сніданок чи десерт.