Today.ua

Пишні оладки на кефірі: рецепт випічки, що готується на сухій сковороді

Дуже пишні та апетитні оладки можна приготувати за лічені хвилини. Випічка виходить ніжною та не жирною, оскільки смажиться на абсолютно сухій сковороді.

Оладки на кефірі до сніданку

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Кефір краще брати густий і кислий, тоді оладки вийдуть більш пишними. Перелийте кисломолочний продукт у каструльку і трохи підігрійте, додайте соду і ретельно перемішайте. Маса почне пінитися і збільшиться в обсязі. Окремо збийте віночком яйця, з сіллю та цукром змішайте з кефіром. Борошно просійте у велику миску, влийте тонким струмком яєчно-кефірну масу і акуратно перемішуйте до однорідного стану. Влийте в тісто розтоплене в мікрохвильовій печі або на плиті вершкове масло, але перед цим обов'язково дочекайтеся його охолодження.

Смажте оладки на сухій сковороді з антипригарним покриттям, якщо такої немає, перед першою закладкою тесту змастіть дно тонким шаром рослинної олії. Викладайте тісто на сковороду ложкою у вигляді невеликих оладок. Подавайте готові оладки на кефірі зі сметаною, джемом, медом чи солодкими соусами.

Смачного!

Приготуйте також пишні оладки без яєць. Рецепт дуже смачної страви на сніданок чи десерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ