Омлет не випадково є найпопулярнішою стравою до сніданку, нерідко його готують і до вечері. При мінімальних витратах продуктів і часу можна приготувати смачне, ситне і корисне частування для всієї родини.
Омлет з м'ясом і овочами
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 ст. л. майонезу
- 100 г вареної курки
- 50 г твердого сиру
- 30 г вершкового масла
- 1 стручок болгарського перцю
- 1 цибулина
- свіжа зелень
- Сіль і прянощі за смаком
Спосіб приготування:
Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою, цибулю і відварене куряче філе порізати дрібними кубиками. Твердий сир натріть на крупній тертці.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У глибокій мисці збийте яйця з майонезом до однорідності, додайте сіль і перемішайте.
Розтопіть на добре розігрітій сковороді вершкове масло, обсмажте цибулю до прозорості, 2-3 хвилини. Всипте до цибулі болгарський перець, продовжуйте смажити все разом, помішуючи. Через пару хвилин додайте до овочів м'ясо, готуйте 3-4 хвилини.
Залийте вміст сковороди яєчною масою, накрийте кришкою. Готуйте близько 5 хвилин під кришкою на мінімальному вогні. Іноді омлет в різних місцях потрібно проколювати лопаткою, щоб рідкий верхній шар протікав вниз і прожарюється.
Коли омлет схопиться, рівномірно посипте його тертим сиром, готуйте під кришкою близько 1 хвилини, щоб сир повністю розплавився.
Смачного!
Приготуйте також омлет по-японськи Тамагоякі. Простий рецепт смачного і корисного страви для всієї родини.