Правильно приготовлений омлет виходить пишним, як бісквіт, смачним та корисним для здоров'я всієї родини. Дуже важливо використовувати свіжі продукти та дотримуватися пропорцій у рецептурі.
Пишний омлет на молоці
Інгредієнти:
- 6 курячих яєць
- 300 мл свіжого молока
- 20 г вершкового масла
- сіль
Спосіб приготування:
Яйця вимийте під проточною водою з содою і витріть насухо. Так у омлет не потрапить сміття. Розбийте яйця в глибоку миску, злегка розбовтайте віночком.
Популярні зараз
Молоко кімнатної температури влийте в миску з яєчною масою, додайте|добавляйте| сіль|соль| і ретельно перемішайте ручним віночком до однорідності. Підготуйте форму для запікання з високими жароміцними стінками. Змастіть дно та бортики ємності вершковим маслом. Посипати нічим не треба. Вилийте яєчно-молочну суміш у форму. Поставте в розігріту до 190 градусів духовку, випікайте 30-35 хвилин.
Готовий омлет перекладіть на велику страву, наріжте шматочками порційними і подавайте до столу. За бажання до омлету на молоці можна подати сметанний соус, овочевий салат або зварені на пару овочі. Для любителів солодкого підійде варення чи джем.
Смачного!
Дізнайтеся також, як приготувати смачний омлет зі шматочками лаваша та улюбленою начинкою. Страва відмінно замінить піцу.