Today.ua

Пюре з картоплі в “мундирі“: простий рецепт найсмачнішої та найкориснішої страви до вечері

Найцінніші компоненти у картоплі містяться під шкіркою. Коли ви очищаєте бульби перед варінням, то цим ви знижуєте їх цілющі властивості. Якщо ви хочете приготувати справді смачне, ароматне та корисне для здоров'я всієї родини картопляне пюре, то обов'язково візьміть на озброєння новий рецепт.

Пюре з картоплі у "мундирі"

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Бульби картоплі гарненько вимийте за допомогою щіточки під проточною водою. Складіть бульби в глибоку каструлю, залийте водою та поставте на плиту варитися.

Коли картопля в "мундирі" буде готова, воду злийте, а самі бульби розріжте вздовж навпіл. Картопля має бути ще гарячою, приготувати пюре з бульб, що остигли, не вийде. Над глибокою мискою встановіть решітку для випікання, зверху покладіть половинку картоплі та натисніть долонею. М'якуш впаде в миску, а шкірка залишиться зверху, після чого її можна викинути у відро для сміття.

Влийте в миску з картопляною масою гаряче молоко, додайте вершкове масло, посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте, можна додатково розім'яти картоплю товкачем, щоб пюре вийшло однорідним та ніжним.

Смачного!

Дізнайтеся також, як зварити смачну картоплю в "мундирі", щоб бульби залишилися цілими і не втратили цінних вітамінів і мікроелементів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ