Today.ua

Рання сивина: п'ять факторів, які прискорюють втрату пігменту у волоссі

Посивіння – природний та невідворотний процес, проте деякі моменти можуть відіграти вагому роль. Рання сивина особливо неприємна жінкам, які хочуть якомога довше виглядати молодими та красивими. Важливо уникати п'яти факторів, що сприяють втраті пігментації волосся.

Рання сивина насамперед пов'язана з генетикою, з якою нічого не вдієш. Проте несприятливі обстравини можуть прискорити природні зміни в організмі.

Підвищений рівень стресу

Сильне нервове потрясіння може призвести до негативних наслідків для шкіри та волосся. Через тривожність вони стають сухими і тьмяними. Намагайтеся мінімізувати рівень стресу у своєму житті. Найчастіше прогулюйтеся на свіжому повітрі, медитуйте та забезпечте собі повноцінний сон.

Нестача корисних елементів у харчуванні

Нестача міді, заліза, йоду, вітаміну В, омега-3, вживання рафінованих та сильно оброблених продуктів призводить до швидкого посивіння у ранньому віці. Корисні речовини відіграють важливу роль. Потрібно, щоб ваш раціон був багатим – приділяйте особливу увагу корисній їжі, яка має оздоровлювати, а не труїти організм.

Вплив хімічних сполук

Уважно вивчайте склад речовин, які безпосередньо контактують зі шкірою голови та волосся. Уникайте хімічної завивки, термоядерних декоративних та доглядових засобів. Краще довіряти свою зовнішність професіоналам та мінімізувати негативний вплив шкідливих речовин.

Відсутність планових оглядів лікаря

Деякі захворювання щитовидної залози та аутоімунні розлади можуть призвести до передчасної появи сивини. Важливо стежити за своїм здоров'ям та регулярно проходити профілактичні огляди. Трихологи та дерматологи можуть допомогти виключити серйозні проблеми зі здоров'ям, які відбиваються на волоссі.

Куріння

Куріння шкідливо впливає на всі органи та прискорює старіння. За даними досліджень, воно сприяє передчасному посивінню у людей обох статей і різного віку. Може, настав час позбутися шкідливої звички?

Нагадаємо, які два секретні інгредієнти потрібно додати в шампунь, щоб волосся стало густішим і блискучим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ