Today.ua

Розсада помідорів витягнулася і стала тонкою: чотири способи виправити ситуацію

Огородники-початківці нерідко стикаються з проблемами при вирощуванні розсади томатів. Паростки швидко йдуть у зріст, витончуються і витягуються. Отримати врожай помідор з такого посадкового матеріалу не вдасться, тому необхідно вчасно виправити помилки та покращити якість розсади.

Проріджування посадок

Якщо розсада почала витягуватися, то насамперед необхідно проредити посадки, залишаючи невелику відстань між паростками. Це забезпечить рівноцінний доступ освітлення до всіх рослин.

Пересадка

Розсаду, що витягнулася, помідор можна пересадити в ємності більшого розміру, наприклад, в пластикові стаканчики. Більшу частину витонченого стебла необхідно заглибити в ґрунт.

Підживлення

Розсада томатів витягується і стає блідою, якщо у ґрунті не вистачає азоту. 1 ст. л. сечовини розчиніть у 10 літрах відстояної води та полийте рослини. Після цього перемістіть ємності з посадковим матеріалом у прохолодне приміщення. Паростки припиняться в зростанні і почнуть набувати здоровішого забарвлення.

Обрізка верхівок

Якщо розсада переросла, слід зрізати верхівки вище п'ятого-шостого листа і поставити в банку з водою. Укорінені частини рослин висадіть у ґрунт.

Дізнайтеся також, які сорти помідорів дають рясні врожаї. Досвідчені дачники рекомендують кілька видів томатів для вирощування на присадибній ділянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ