Плов можна приготувати максимально швидко у мультиварці. Він вийде дуже смачним і розсипчастим і без м'яса, з грибами та соковитими овочами.
Мультиварка - техніка, яку гідно встигли оцінити багато господинь. Будь-яка страва в ній готується максимально швидко та просто. Спробуйте обійтися без м'яса і зробити плов дієтичним і бюджетним.
Вам знадобляться:
- 3 склянки пропареного довгозернистого рису;
- 4 склянки води;
- 300 г грибів;
- 140 г цибулі;
- 80 г моркви;
- 100 г болгарського перцю;
- 1 помідор;
- 2 зубчики часнику;
- 20 г сухих спецій;
- 80 мл рослинної олії;
- зелень.
Насамперед добре промийте рис – вода має стати прозорою. Овочі також потрібно вимити та нарізати. Морква – соломкою, помідор, перець та цибулю – кубиком, а гриби – крупно.
Налийте в чашу мультиварки олію та виберіть режим "Смаження". Відправте туди моркву з цибулею та болгарським перцем. Кришкою накривати її потрібно.
Помішуйте овочі, а коли вони підрум'яняться, додайте томати і протушкуйте ще хвилин п'ять. Тепер потрібно додати гриби та періодично помішувати інгредієнти протягом десяти хвилин. Посоліть, поперчіть та додайте спеції.
Настав час для рису. Його потрібно розподілити лопаткою разом із очищеними зубчиками часнику. Залийте плов гарячою водою та накрийте кришкою. Страву слід готувати 40 хвилин при режимі "Рис" або "Плов".
Раніше ми назвали "забутий" інгредієнт плову, який допоможе покращити його аромат та смак.