Розсипчастий рис на сковороді: рецепт найсмачнішого гарніру нашвидкуруч

Автор: Шевченко Лилия

Розсипчастий рис на сковороді готується швидко і просто, впорається навіть недосвідчена господиня. Подавати такий гарнір можна до м'яса, овочів, риби, грибів.

Розсипчастий рис на сковороді: рецепт найсмачнішого гарніру нашвидкуруч - today.ua

Рис на сковороді розсипчастий

Складові:

  • 1 склянка рису
  • 2 склянки води
  • 1 цибулина
  • 30 мл рослинної олії
  • 0,5 ч. л. прованських трав (приправа)
  • Сіль та мелений перець за смаком
  • 0,3 пучка свіжої зелені
  • 1 часточка часнику

Способ приготовления:

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте кубиками або тонкою соломкою. У глибокій сковороді з товстим дном розігрійте олію. Цибулю акуратно перекладіть в киплячу рослинну олію. Смажте цибулю, постійно помішуючи, до утворення рум'яної скоринки. Розсипчастий рис на сковороді: рецепт найсмачнішого гарніру нашвидкуруч Рис кілька разів промийте у холодній воді. Перекладіть крупу на сито і кілька разів струсіть, щоб стекла вся вода. Підготовлений рис викладіть у сковороду до обсмаженої цибулі, перемішайте, обсмажуйте протягом п'яти хвилин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Приправте рис сіллю та прованськими травами, для красивого жовтого кольору можна всипати щіпку меленої куркуми. Залийте вміст сковороди водою, доведіть до кипіння. Готуйте на мінімальному вогні близько 15 хвилин. Рис повинен увібрати всю рідину. Вимкніть вогонь та залиште блюдо під кришкою ще на 15 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте хліб на сковороді. Рецепт випічки без яєць на день.

Головне