Розсипчастий рис на сковороді готується швидко і просто, впорається навіть недосвідчена господиня. Подавати такий гарнір можна до м'яса, овочів, риби, грибів.
Рис на сковороді розсипчастий
Складові:
- 1 склянка рису
- 2 склянки води
- 1 цибулина
- 30 мл рослинної олії
- 0,5 ч. л. прованських трав (приправа)
- Сіль та мелений перець за смаком
- 0,3 пучка свіжої зелені
- 1 часточка часнику
Способ приготовления:
Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте кубиками або тонкою соломкою. У глибокій сковороді з товстим дном розігрійте олію. Цибулю акуратно перекладіть в киплячу рослинну олію. Смажте цибулю, постійно помішуючи, до утворення рум'яної скоринки.
Приправте рис сіллю та прованськими травами, для красивого жовтого кольору можна всипати щіпку меленої куркуми. Залийте вміст сковороди водою, доведіть до кипіння. Готуйте на мінімальному вогні близько 15 хвилин. Рис повинен увібрати всю рідину. Вимкніть вогонь та залиште блюдо під кришкою ще на 15 хвилин.
Смачного!
Приготуйте хліб на сковороді. Рецепт випічки без яєць на день.