Today.ua

Розсипчастий рис на сковороді: рецепт найсмачнішого гарніру нашвидкуруч

Розсипчастий рис на сковороді готується швидко і просто, впорається навіть недосвідчена господиня. Подавати такий гарнір можна до м'яса, овочів, риби, грибів.

Рис на сковороді розсипчастий

Складові:

Способ приготовления:

Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте кубиками або тонкою соломкою. У глибокій сковороді з товстим дном розігрійте олію. Цибулю акуратно перекладіть в киплячу рослинну олію. Смажте цибулю, постійно помішуючи, до утворення рум'яної скоринки. Рис кілька разів промийте у холодній воді. Перекладіть крупу на сито і кілька разів струсіть, щоб стекла вся вода. Підготовлений рис викладіть у сковороду до обсмаженої цибулі, перемішайте, обсмажуйте протягом п'яти хвилин.

Приправте рис сіллю та прованськими травами, для красивого жовтого кольору можна всипати щіпку меленої куркуми. Залийте вміст сковороди водою, доведіть до кипіння. Готуйте на мінімальному вогні близько 15 хвилин. Рис повинен увібрати всю рідину. Вимкніть вогонь та залиште блюдо під кришкою ще на 15 хвилин.

Смачного!

Приготуйте хліб на сковороді. Рецепт випічки без яєць на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ