Today.ua

“Фатальна помилка тирана“: Олена Зеленська розповіла, чому Путіну не виграти у війні з Україною

Олена Зеленська, яка, як і інші українські жінки, зараз переживає не лише за долю своїх дітей та чоловіка, а й усієї країни, впевнена, що Росії не виграти у цій війні. Перша леді України в інтерв'ю наголосила, що саме вважає фатальною помилкою Путіна.

На думку дружини Володимира Зеленського, президент Росії прорахувався, напавши на Україну, оскільки це призвело лише до її ще більшої єдності. Тепер вся країна спільно протистоїть противнику і вірить у перемогу, тоді як російська армія деморалізована і вона не має мети.

"Війна миттєво поєднала особисте та громадянське. І в цьому, мабуть, була фатальна помилка тирана, який напав на нас. Ми, перш за все українці, а потім все інше. Він хотів розколоти нас, роз'єднати, спровокувати внутрішнє протистояння, але це неможливо у разі українців "Коли когось із нас катують, ґвалтують, убивають, ми відчуваємо, що це катують, ґвалтують і вбивають нас, - зазначила Олена Зеленська. – Нам не потрібна пропаганда, щоб виявити громадянську свідомість. Саме це особисте: гнів, біль, які ми всі відчуваємо, миттєво включає громадянське: спрагу діяти, чинити опір, захищати свою свободу... Кожен це робить як може. Військові зі зброєю у руках, вчителі – навчаючи дітей, а лікарі – проводячи складні операції під обстрілами. Усі стали волонтерами – артисти, ресторатори, перукарі”.

Олена Зеленська зазначила, що те, що відбувається сьогодні, скалічило життя багатьох людей, змусило втекти від війни, але з новою силою відродило в них патріотизм і любов до Батьківщини. Перша леді України наголосила, що глибокі патріотичні почуття зародилися не лише у її дітей, а й у маленьких українців.

"Вони виростуть патріотами та захисниками своєї Батьківщини", - уклала дружина президента.

Нагадаємо, Коля Сєрга жорстко звернувся до Тодоренка, яка мовчить про війну: "З днем визволення Одеси від зрадників!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ