Крім пасок до великоднього столу готують безліч смачних і різноманітних страв, включаючи випічку. Спечіть ніжний і пухкий рулет з маком на Великдень, щоб порадувати близьких.
Маковий рулет до великоднього столу
Інгредієнти:
Для опари:
- 150 мл молока
- 4 г сухих дріжджів
- 80 г борошна
- 10 г цукру
Для тіста:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 50 г яєць
- 30 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 3 г солі
- 250 г борошна
- 1 пакетик ванільного цукру
Для начинки:
- 200 г маку
- 150 г цукру
Для глазурування:
- 1 жовток
- 1 ст. л. води
Спосіб приготування:
1. Змішайте борошно з цукром і дріжджами, влийте тепле молоко, перемішайте і поставте на півгодини в тепле місце.
2. В опару додайте інгредієнти для тіста, добре вимісіть і залиште підходити на 2 години.
3. Готове тісто розкачати в корж прямокутної форми 30 х 40 см. Рівним шаром розподіліть суміш інгредієнтів для начинки, загорніть в рулет. Краї защіпніть.
4. Перекладіть рулет швом вниз на деко, змастіть збитим з водою жовтком, залиште на годину.
5. Випікайте рулет з маком в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Смачного!
Пропонуємо вам також спекти смачні паски до Великодня. Рецепт дуже простий і підійде для початківців кулінарів.