Рулет з маком на Великдень: покроковий рецепт святкової випічки

Автор: Шевченко Лилия

Крім пасок до великоднього столу готують безліч смачних і різноманітних страв, включаючи випічку. Спечіть ніжний і пухкий рулет з маком на Великдень, щоб порадувати близьких.

Рулет з маком на Великдень: покроковий рецепт святкової випічки - today.ua

Маковий рулет до великоднього столу

Інгредієнти:

Для опари:

  • 150 мл молока
  • 4 г сухих дріжджів
  • 80 г борошна
  • 10 г цукру

Для тіста:

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

  • 50 г яєць
  • 30 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 3 г солі
  • 250 г борошна
  • 1 пакетик ванільного цукру

Для начинки:

  • 200 г маку
  • 150 г цукру

Для глазурування:

  • 1 жовток
  • 1 ст. л. води

Спосіб приготування:

1. Змішайте борошно з цукром і дріжджами, влийте тепле молоко, перемішайте і поставте на півгодини в тепле місце.

2. В опару додайте інгредієнти для тіста, добре вимісіть і залиште підходити на 2 години.

Рулет з маком на Великдень: покроковий рецепт святкової випічки 3. Готове тісто розкачати в корж прямокутної форми 30 х 40 см. Рівним шаром розподіліть суміш інгредієнтів для начинки, загорніть в рулет. Краї защіпніть.

4. Перекладіть рулет швом вниз на деко, змастіть збитим з водою жовтком, залиште на годину.

5. Випікайте рулет з маком в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Пропонуємо вам також спекти смачні паски до Великодня. Рецепт дуже простий і підійде для початківців кулінарів.