Салат “Чайка“: секретний рецепт приготування найсмачнішої страви, яку подавали у ресторанах СРСР

У радянські часи одним із найпопулярніших був салат "Чайка", який за смаковими якостями перевершував знамениті "Олів'є" та "Оселедець під шубою". Однак секретний рецепт був мало кому відомий, тому господині готували лише подібний салат. Пропонуємо приготувати напрочуд смачний салат "Чайка" за оригінальною рецептурою.

Салат “Чайка“: секретний рецепт приготування найсмачнішої страви, яку подавали у ресторанах СРСР - today.ua

Салат "Чайка"

Інгредієнти:

  • 2 курячі яйця
  • 100 г плавленого сиру
  • 50 г консервованого зеленого горошку
  • 0,5 пучка зелені петрушки та кропу
  • Майонез "Провансаль" для заправки

Спосіб приготування:

Курячі яйця зварити круто, остудити в крижаній воді. Потім яйця слід очистити від шкаралупи та нарізати кубиками середньої величини.

Плавлений сир злегка заморозьте, наріжте кубиками, перекладіть у миску до подрібнених яєць. У салаті "Чайка" допускаються експерименти із сирами. Наприклад, якщо замінити плавлений сир твердим, то смак закуски буде іншим, але не менш смачним. Салат “Чайка“: секретний рецепт приготування найсмачнішої страви, яку подавали у ресторанах СРСР Додайте до сирно-яєчної суміші зелений горошок. Всипте рубану зелень. Заправте салат майонезом.

Щоб покращити смак закуски, можна додати трохи морської солі та меленого чорного перцю.

Смачного!

Приготуйте також оригінальний соус для салату. Рецепт заправки, яка замінить майонез у святкових стравах.